Caravanlån

Turisme og reiseformer 

Turisme

Økningen av pengebruk på fritid har økt betraktelig de siste årene sammenlignet med tidligere år. De fleste statistikker peker på at dette vil fortsette. Vi snakker om en enorm økning av nordmenn som bruker penger i Norge når de er på ferie, men også utlendinger som bruker mer penger når de er Norge. Og selvfølgelig, det viktigste av alt, er at det er en stor økning i hvor mange utlendinger som kommer til Norge sammenlignet hvor mange som kom før. De fleste turistene kommer fra Europa, men flere og flere turister kommer fra Asia og USA enn før. Spesielt økningen i asiatiske turister merkes. Flere og flere reiser rundt i Norge, og det er flere gode måter å reise rundt i landet. Du kan kjøre, ta toget, reise med campingvogn eller med en bobil. Buss blir mindre og mindre vanlig, med unntak av feriereiser hvor busslass med forskjellige turister.

Caravanlån

Når du har planlagt drømmeferien og er klar til å dra er det viktig at du allerede har fått på plass de viktigste tingene. Hvor skal du, hva reiser du med og hvem blir med. Flere og flere reiser som sagt med bobil eller campingvogn. Bobilsalget økte 19% i 2017 sammenlignet med 2016, mens bobilsalget økte med 11% i 2016 sammenlignet med året før. Det selges nå mer bobiler i Norge enn det selges campingvogner.

Ser du etter beste måte å reise på, så kan bobil være et godt alternativ. Ønsker du å finansiere kjøpet ditt så er det flere som gjerne vil finansiere for deg. Finansiering er vanligvis ikke den største utfordringen når du har god økonomi. Det viktigste er å finne ut hvem som er gode på finansiering. Sambla har nok billigste caravanlån. Når du ser på caravanlån, som omfatter både bobil og campingvogn, er det viktig at du først tenker på hvordan lånet skal struktureres. Ønsker du at banken tar pant eller vil du helst unngå pant?

Sikkerhet

Pant er den vanligste sikkerheten. Salgspant er det klassiske. Du kjøper noe og banken tar salgspant i det du kjøper som en del av lånebetingelsene. Hvorfor folk gir salgspant er vanligvis fordi banken krever det. Banken får på denne måten også innsikt i hva du kjøper. Ønsker du å fristille deg litt fra all denne kontrollen kan du ta opp caravanlån hos Sambla. Her kan du da unngå pant, men det kan hende at lånesummen for usikrede lån ikke kan gis over en viss grense. En typisk grense på forbrukslån er 500.000 kroner. Ønsker du å kjøpe deg en av de aller største bobilene så blir 500.000 kroner for lite. Det finnes utrolig mange fine og pene bobiler som koster 500.000 kroner eller mindre. På denne måten kan det være smart å unngå de aller dyreste og de aller nyeste. Det beste er om du lander på pent brukte bobiler. Da finner du ganske mye fint.