Forbrukslån

Har du noen gang vært i behov for penger, og det ganske raskt? Da kan det være smart å følge med i timen. Her og nå skal vi snakke litt om hva det kreves for penger. Det finnes ganske mange forskjellige måter å få tak i penger på. En måte å få tak i mer penger på er å spørre mor eller far. Foreldre er fort en ganske stor styrke i finansielle spørsmål. De har brukt mange år på å spare eller på andre måter lagt til side penger med årene. Ikke alle foreldre har muligheten å hjelpe med å låne eller gi deg kontanter.

Foreldre kan garantere

Det finnes også foreldre som kan hjelpe kun i visse situasjoner. Skal for eksempel en person kjøpe seg en bil eller et hus kan det være mulig for foreldre å garantere for lånet eller på en annen måte sikre banken mot mulige tap slik at banken blir med på å låne penger til en person uten egenkapital. Eier dine foreldre for eksempel et hus, bil eller hytte kan dette brukes som egenkapital ved at du får lov til å bruke deres eiendel som et delvis panteobjekt. Det vil si at banken tar litt sikkerhet i huset til dine foreldre slik at du slipper å punge ut noe som helst.

Dette har vært sterkt kritisert fordi det skaper en viss forskjellsbehandling med de som ikke har foreldre med nok egenkapital i hus eller hytte til å hjelpe barna sine på denne måten. Det gjør at noen personer i samfunnet kan ta opp et lån ganske greit, mens andre deler av samfunnet uten denne muligheten må slite mye mer med å få seg lån. Dette kommer mer og mer til syne i byer og andre steder hvor boligprisene er dyrere. Da får barn av mer velformuende foreldre muligheten til å starte på boligdrømmen raskere. Det er vitenskapelig bevist at når du kommer deg inn på boligmarkedet blir det raskt et økende skille mellom deg som eier og de andre som kun leier. Du overfører penger til deg selv, mens de som leier overfører penger til noen andre.

Forbrukslån

Forbrukslånet spiller en veldig viktig rolle i jobben med å skaffe alle en rettferdig og likeverdig tilgang til boligmarkedet. Har du ikke foreldre som kan hjelpe deg inn i huskjøp så må du få egenkapitalen et annet sted. Det fine her er at du kan få denne egenkapitalen fra en annen bank under dekke av billig forbrukslån. Dette er kanskje en av de aller viktigste funksjonene til forbrukslånet. Lånet hjelper alle som trenger et sted å bo, og på denne måten skaper sosial utjevning. Det verste som kan skje er at du blir stående utenfor boligmarkedet, og da er det kun du som ikke er i boligmarkedet som er taperen. Banker og de andre bryr seg ikke om hva som foregår med de som står utenfor.