Penger

Det finnes mange forskjellige situasjoner i livet som skaper stress. Er man i et forhold og forholdet har blitt avsluttet av den andre personen er det veldig vanskelig følelsesmessig. Studerer man og jobber hardt med å bli ferdig med en studie er også det veldig hardt å jobbe seg igjennom. En annen utfordring er selvfølgelig mangelen på penger. Du har sikkert vært i en situasjon hvor du har en jobb. Tenk deg at du jobber og tjener en ganske fin lønn. Du får lønn hver eneste måned. Denne lønnen bruker du på huslån, bil, kone og barn. Ting er ganske greit og ganske behagelig. Det store spørsmålet er så, hva skjer hvis du plutselig mister jobben og resultatet blir at du fort tjener mye mindre. NAV er der som et sosialt sikkerhetsnett, men NAV gir deg ikke nok penger til dyre ferier, fine middager, ny bil eller andre goder. Har du et godt sikkerhetsnett til å ta vare på deg selv når tidene strammer seg inn?

Penger

En av de tøffe utfordringene ved tap av erverv eller på andre måter tap av inntekt er at du må omprioritere hjemme. Det er ikke nødvendigvis like lett å omprioritere hjemme. Du må informere kone og barn om at ting ikke kommer til å være det samme i kort tid fremover. Hvis man da har en kone som forventer en viss livstil kan det gjøre det vanskelig for forholdet. Har man levd godt er det ikke like gøy å leve mindre godt. Er man vant til å reise i Business klasse eller på andre måter vise seg fra en finere side sosialt kan det å måtte bruke sparekniven privat fort bli en byrde som man kanskje ikke er villig til å bære. Det viser seg at mange ekteskap ender i samlivsbrudd eller skilsmisse på grunn av mangelen på fast og god inntekt når man allerede har hatt fast og god inntekt.

Ønsker du å låne penger ved form av forbrukslån er det lurt å bruke nettsider Loans.no for å sammenligne de beste rentene.